Företag Mikro Bageri Shop Sverige

Personerna bakom företaget Mikro Bageri Shop har under många decennier varit bekanta med flera ledande importörer med anknytning till matlagning, bakning och grillning.

Vi köpte vårt hus i Gräsmark (nära Sunne) omkring 2021 och emigrerade kort därefter. Efter att ha sålt våra företag i Benelux ( Nederländerna ) startade vår dotter Fleur företaget Eld och Uteliv i Sverige.

Under detta "paraply" placerades företaget Mikro Bageri Shop.


Vår passion ligger i matlagning och bakning. Vi lärde oss brödbakning i Petromax gjutjärns "Dutch Oven". Det var här kärleken till att baka bröd med "Sourdough" föddes.
I Sverige hade jag tid att ta "brödbakning" till nästa nivå. Genom att ha läst många böcker om brödbakning och naturligtvis lagt ner många timmar på att baka själv, kan jag alla knepen i branschen.


Alla limporna bakade jag i den lilla köksugnen. Inget fel med det i sig......
Nackdelen var att för en veckas bröd "lager" hade man köksugnen påslagen nästan en hel dag. Detta tog mycket elektra och tid.
I Sverige började jag leta efter en elektrisk ugn. Jag kunde välja mellan en köksugn eller en professionell bageriugn. Jag kunde inte hitta något mellanting.
ROFCO-varumärket dök upp mycket snabbt. De här ugnarna ligger precis i mellansegmentet.

 

Med ROFCO-ugnar, provers och degblandare servar vi avancerade hemmabagare, mikrobagare,  cateringföretag och "semiprofessionella" bagare.


Contact